DUURZAAMHEID

De wereld werkt op haar reserves, meer en meer wordt duidelijk dat we niet zo kunnen doorgaan. Aangezien we maar een aarde hebben, zullen we onze middelen duurzamer moeten gebruiken. NHNCD creëert een duurzaam alternatief door middelen, materialen en producten te gebruiken die al bestaan. Vintage items worden redesigned of we gebruiken materialen met gerecyclede vezels. Hierdoor verminderen we de impact van fashion aanzienlijk in vergelijking met de huidige fast fashion standaard.

 

Bij alles wat we doen, houden we rekening met de volgende stappen: verminderen, hergebruiken en recyclen. Dit framework passen we toe in alle beslissingen en die we maken, wat resulteert uniek aanbod van producten.

 

Duurzaamheid is voor ons een speerpunt, zoals we dat kunnen zeggen. Er zijn verschillende manieren om duurzaam te werken, onze manier is om materialen en grondstoffen te hergebruiken in plaats van iets nieuws te produceren.

Voor verpakkingen, hangtags en visitekaartjes gebruiken we gerecyclede dozen, papier en andere materialen tot onze beschikking.

 

In onze collectie vind je vintage items, kleding die van goede kwaliteit is maar al decennia bestaat. Na diepe reiniging hiervan worden deze prachtige items al dan niet vermaakt en op een nieuwe, frisse manier in de markt gezet. We richten ons op het hergebruik van kwaliteitsmaterialen en vezels, in plaats van een nieuwe grondstof te gebruiken van de aarde. Hiervan hebben we immers te kort.

 

In 2020 hebben we onze stationery collectie gelanceerd. Het papier hiervan is gemaakt van 100% landbouwafval. We produceren deze producten in Nederland in samenwerking met een drukkerij welke net zo veel om duurzaamheid geeft als wij.

 

Voor onze gezichtsmaskers gebruiken we wel “nieuwe” stoffen, om kwaliteit en hygiëne te kunnen garanderen. De stoffen zijn echter wel  voor het grootste deel gemaakt van gerecycled katoen, gerecyclede t-shirts, gerecyclede PET en zijn aangevuld met andere duurzame materialen zoals organic katoen en Tencel. Op deze manier zijn we in staat u een duurzaam alternatief te bieden in een onzekere en spannende tijd.

 

NHNCD; gelooft dat kwaliteit nog steeds bestaat. We zoeken, vinden en brengen dit dagelijks terug naar de markt.

 

Vragen? Neem dan contact op via hello@nhncd.nl

IMG_5776.jpg